ဝမ်းဗိုက်ပြည့်စေတယ် ခရမ်းချဉ်သီးမှာ ရေဓာတ်ပါဝင်မှုများပြီး ဗိုက်ပြည့်တင်းစေပါတယ်။ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္တုဓာတ်တွေများစွာရရှိနိုင်တယ် ခရမ်းချဉ်သီးမှာ နေ့စဉ်လိုအပ်တဲ့ ဗီတာမင်နဲ့ သတ္တုဓာတ်တွေရဲ့ ၂၀ ရာခိုင်နှုန်းပါဝင်ပါတယ်။ နှလုံးခုန်နှုန်းကို ပုံမှန်ဖြစ်စေတယ် ခရမ်းချဉ်သီးမှာ ပိုတက်ဆီယမ်များစွာပါဝင်လို့ န...

ကလေးငယ် မွေးစမှ ၁ နှစ်အထိ ၄၀၀ IU (15 micrograms ) (မိခင်နို့တွင်ပါဝင်ပြီးသား ဖြစ်တဲ့အတွက် မိခင်သာ အာဟာရပြည့်ဝအောင် စားပေးဖို့လိုပါတယ်။ ကလေးငယ်ကို ထပ်တိုက်ရန်မလိုပါ။ အရေးကြီးတာက မိခင်က ဗီတာမင် D ပြည့်ဝနေဖို့လိုပါတယ်။ မဟုတ်ရင် ကလေးငယ်လည်း ဗီတာမင် D ချို့တဲ့သွားနိုင်ပါတယ်။

ဟင်းနုနယ်ရွက်သည် ကမ္ဘာပေါ်တွင် ကျန်းမာရေးနှင့် အညီညွတ်ဆုံး ဟင်းသီးဟင်းရွက်များ အနက် တစ်မျိုးအပါအဝင် ဖြစ်သည်။ ဟင်းနုနယ်ရွက်သည် ခန္ဓာကိုယ်၏ အာဟာရဓာတ် လိုအပ်ချက်များကို ဖြည့်ဆည်းပေးရုံသာမက ကိုယ်ကာယ နာမကျန်းမှုများ မဖြစ်ပွားအောင် တားဆီးကာကွယ်ပေးသကဲ့သို့ သက်သာပျောက်ကင်းအောင်လည်း ကုသပေးနိုင်စွမ်းရှိသည်။ အကယ်၍ ဟင်းနုနယ်ရွက်ကို နေ့စဉ်အစားအစာများတွင် ထည့်သွင်းစားသောက်ခြင်း မပြုလုပ်ဖူးသေးပါက ဟ...

လှပသော အသားအရေကို ပိုင်ဆိုင်ပြီး အရေပြားချောမွတ်လှပလိုပါလျှင် အရေပြားရေဓာတ် ပြည့်ဝစေပြီး အသားအရေလှပစေရန် အရေပြားအကျိုးပြု အစားအစာများ စားသုံးပေးရန် လိုအပ်ပါသည်။ အသားအရေလှပစေသောအစားအစာများ၁။ ပဲ ပဲထဲတွင် အသားအရေကို လှပစေနိုင်သော ပရိုတင်းဓာတ် ပါဝင်သည်။ ပဲများများစားလျှင် အသားများကို လျှော့စား၍ ရပါသည်။ ပဲတွင် အဆီဓာတ်ပါဝင်မှု အတော်လေး နည...

၁။ ကျန်းမာရေးနှင့် ညီညွတ်သော ကစီဓာတ်များကို စားသုံးခြင်း ကစီဓာတ်တွင် နှစ်မျိုးရှိသည်။ ရိုးရိုးကစီဓာတ် (SIMPLE CARBOHYDRATE) နှင့် ပေါင်းစည်းကစီဓာတ် (COMPLEX CARBOHYDRATE) တို့ ဖြစ်ပါသည်။ သကြား၊ ပျားရည်နှင့် အချိုရည်မျိုးစုံသည် ရိုးရိုးကစီဓာတ်များဖြစ်ပြီး သွေးတွင်းသကြားဓာတ်တို့ မြှင့်မားစေသကဲ့သို့ လျော့နည်းမှုလည်းဖြစ်စေပြီး၊ ထိန်းညှိနို်င်စွမ်းနည်းပါသည်။ ထို့ကြောင့် ၎င်းတို့ကိ...

Oat (အုတ်ဂျံု) ကို ရှေးယခင်ကတည်းက ကျန်းမာလှပတဲ့ လူနေမှုဘဥအတွက် အသုံးပြုခဲ့ကြပါတယ်။ Oat (အုတ်ဂျံု)တွင် ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အရေးကြီးတဲ့ ဗီတာမင်၊ သတ္တုဓာတ်များ၊ အမျှင်ဓာတ်များနှင့် ဓာတ်တိုးပစ္စည်း ဆန့်ကျင်ပစ္စည်းများ (Anti – oxidant) တိုးကြွယ်ဝပါတယ်။ လေ့လာတွေ့ရှိချက်များအရလည်း Oat (အုတ်ဂျံု) နှင့် Oat အခြေခံအစားအစာများတွင် အာဟာရတန်ဖိုးများ ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းကျိုးများ များစွာပါဝင်သည်ကို...

ကိုယ်ခန္ဓာထဲက ရောင်ရမ်းခြင်းဖြစ်စဉ်တွေကို အကောင်းဆုံးခုခံကာကွယ်နိုင်တာက အဆီထူငါးတွေမှာပါတဲ့ အဆီတွေပဲ ဖြစ်ပါတယ်။ ဒါ့ကြောင့် ဘာစားရင် ကိုယ်နဲ့တည့်မယ် မတည့်ဘူးဆိုတာ သိထားလေ့လာထားသင့်ပါတယ်။ ငါးတွေရဲ့ အဆီတွေ ထဲမှာ အိုမီဂါ ဖက်တီးအက်ဆစ်တွေပါတာမို့ အဲဒါတွေက အရောင်အရမ်း ကျစေတယ်။ ဒါ့ကြောင့် အဆစ်အမြစ်ရောင်သူတွေ၊ ကြွက်သားနာကျင်ရောင်ရမ်းသူတွေ၊ ရာသီလာရင် ဗိုက်နာတတ်သူတွေ သွေးကြောရောင်ရမ်းသူတွေအနေနဲ့ အဆီထူငါး...

မာလကာသြဇာသီးပင်ကို ကျွန်မငယ်ငယ်က ကျွန်မတို့အိမ်နှင့်ကပ်လျက် ဘေးအိမ်မှာ တွေ့ဖူးခဲ့ပါတယ်။ ကလေးဘဝမို့ အရွက်၊ အပွင့်၊ အသီးကင်းလေးတွေ၊ အသီးအမှည့်တွေကို ခူးဆော့ခဲ့ဖူးပါတယ်။ အပင်ကြီးမို့ လက်လှမ်းမီတဲ့နေရာက ခူးကြ၊ ကြွေကျတာကို ကောက်ယူပြီးသာ ဆော့ကစားခဲ့ပါတယ်။ မာလကာသြဇာသီးရဲ့ အနံ့နဲ့ အရသာကို သိပ်မကြိုက်တာကြောင့် နှစ်နှစ်သက်သက် စားသုံးတာမျိုး မရှိခဲ့ပါဘူး။ ကလေးအရွယ်မို့လည်း မာလကာသြဇာသီးရဲ့ အသုံးဝင်ပုံတွေကိ...

၁။မိုးမျှော်ငရုတ်သီး  မိုးမျှော်ငရုတ်သီးကြောင့်အဆီကိုလောင်ကျွမ်းစေနိုင်တဲ့အကြောင်းအချက်မျိုးစုံရှိပါတယ်။ကယ်လိုရီ လောင်ကျွမ်းနှုန်းမြင့်မားစေနိုင်သလိုဇီဝဖြစ်စဉ်လည်းမြင့်တက်လာနိုင်ပါတယ်။ငရုတ်သီးမှာပါ၀င်တဲ့ကက်ပ်ဆိုက်စင်ဟာ ကယ်လိုရီမှအပူချိန်အဖြစ်ပြောင်းလဲနိုင်ပါတယ်။ဒါ့အပြင်အစာစားချင်စိတ်ကိုလည်းလျော့့ကျစေနိုင်ပါတယ်။၂။အညိုရင့်ရောင်ချောကလက်

၁။ ရှောက်သီး• အစာခြေဖို့နဲ့ အဆိပ်အတောက်တွေ ပြေစေဖို့ ကူညီနိုင်ပါတယ်။ • အဆီလောင်ကျွမ်းမှုကောင်းမွန်စေပြီး ကိုယ်အလေးချိန် ကျဆင်းစေနိုင်ပါတယ်။ • ဗီတာမင်စီ များစွာပါဝင်ပါတယ်။• ဝမ်းချုပ်တာ သက်သာစေနိုင်ပါတယ်။ • ခန္ဓာကိုယ်အတွက် အယ်လ်ကာလီဓာတ်ကို ရရှိစေနိုင်ပါတယ်။ ၂။ ထောပတ်သီး• ကျန်းမာရေးအတွက် ကောင်းမွန်...


Advertising






2017 Trust Oo M-health Enterprise.All Right Reserved.
Developed by Host Myanmar